Üdvözöljük a SZEngine oldalán!

Üdvözöljük a SZEngine egyetemi oldalán!

Ezen az oldalon megtalálja a Hallgatói Motorfejlesztő KHE hivatalos dokumentumait. Amennyiben a csapat aktuális életéről szeretne bővebben tájékozódni, a szengine.hu oldalon megteheti.

Projektünket az Audi Hungaria Belső Égésű Motorok tanszéke az Audi Hungaria motorfejlesztési részlegével közösen hívta életre 2008 év végén.

A csapatok kereskedelmi forgalomból szerzik be motorjaikat, melyek azonban a szabályok korlátozásai miatt csak komolyabb átalakítások után válnak igazán használhatóvá. Az átalakítások, kötelező fojtások miatt ezek a motorok túlsúlyosak, a sorozatban nem ideálisak.

A többi csapattal ellentétben a célunk egy versenymotor kifejlesztése, legyártása és folyamatos továbbfejlesztése. Mi ezt a tátongó űrt és kínálkozó lehetőséget töltjük be tevékenységünkkel. Európában mi vagyunk az első hallgatói csoport, akik egy teljesen egyedi, a Formula Student versenyszámaira optimalizált motort tervezünk és építünk.

Csapatunk jelenleg 50 taggal büszkélkedhet, melyben egyaránt megtalálható gépészmérnök, villamosmérnök, mechatronikai mérnök, közgazdász és jogászhallgató is. Az Egyetemmel, és a partner cégekkel lévő szoros kapcsolatunkat jelképezi logónk hármas egysége is.